Sopraan

Ik ben mijn carrière als uitvoerend musicus begonnen als hartstochtelijk ensemblezanger. Zo ben ik ook in eerste instantie als student Frans in Leiden, aan het zingen verslaafd geraakt. De bekendste ensembles waarin ik zong zijn:

  • Collegium Vocale Gent (Philippe Herreweghe)
  • Cappella Amsterdam (Daniel Reuss)
  • de Nederlandse Bachvereniging (Jos van Veldhoven)
  • Currende (Erik van Nevel)

Ik ben echter nooit gestopt te zoeken naar vocale groei, met als resultaat dat ik niet meer zo goed in ensembles paste. Inmiddels is daarom mijn werkveld verlegd naar oratorium, opera en muziektheater.

Als uitvoerend sopraan treed ik op in oratorium en opera. Ik maak deel uit van het gezelschap Pocket-opera, waarmee we in een kleine bezetting in theaters door het land een operaprogramma brengen. De laatste jaren ben ik ook “vaste gast” als solist in Stichting Kunstrijk. Als vertolker van de grotere operarollen zoals Elvira (I Puritani) en Adina (Elisir), krijg ik de laatste jaren steeds meer te doen.

 

Oratorium

Mijn stem is flexibel en past zich makkelijk aan aan de eisen van barok, klassiek of groter repertoire. De Passionen, Messiah, Schöpfung, de meest bekende requiems en andere missen heb ik inmiddels gezongen en behoren tot mijn standaard repertoire.

Opera

Sinds 2000 ben ik actief in kameropera's en muziektheaterproducties, zoals Dido and Aeneas (Purcell), A Hand of Bridge (Barber) en La Principessa Fedele (Scarlatti). In 2011 kwamen hoofdrollen in  I Puritani (Bellini), Les Brigands (Offenbach), een muziektheaterproductie in de open lucht (Zeist) én een opera programma met het gezelschap Pocket-opera voorbij. In 2012 volgde Elisir d’amore (Donizetti) en wederom een nieuwe toernee met Pocket-opera.
Met veel plezier werkte ik met de volgende regisseurs: Maarten Vonk, Machteld van Bronckhorst, Dick van Ommen en Nelleke Nieuwboer.
Dirigenten waarmee ik werkte zijn: Richard Egarr, Roel Vogel, Ad Broeksteeg en Ago Verdonschot.

Als je me wilt engageren als sopraan dan kan je rechtstreeks contact met me opnemen. ( eputter@casema.nl)
Je kunt ook contact opnemen met Gerard Legeland (opera) www.zingzang.nl , of met Kox Vocaal (oratorium) www.koxvocaal.nl